Tündérkert Közösségi JátékTér és Tündérbölcső Családi Központ bemutatkozik

Több mint 20 éve már, hogy számos közösségben, kisebb és nagyobb közművelődési és oktatási intézményben szervezünk kulturális és művészetoktatási projekteket. Formálunk, alkotunk, teremtünk segítő közösségeket. Építünk, létrehozunk és éltetünk minőségi kulturális, értékközvetítő, hagyományteremtő, innovatív programokat.

Tevékenységünk középpontjában a családok, gyermek és gyermekközösségek számára szervezett közösségteremtő, élményekkel teli programok létrehozása áll.

Így jött létre régi álmunk esszenciájaként gyermekek és felnőttek örömére a Tündérkert Közösségi JátékTér és Tündérbölcső Családi Központ.


Hitvallásunk szerint minden gyermek művész, és minden rendezvény művészeti alkotás.

Ezen gondolatok mentén nyitotta meg kapuit 2017. márciusában, kiváló munkatársaink összefogásával, a sok-sok esztendő tapasztalatából merítkező Tündérkert Közösségi JátékTér, majd 2019. decemberéban a Tündérbölcső Családi Központ és pedagógiai műhely.

Hol is vagyunk?

Közösségi, kulturális színterünk és Családi Központunk remek közlekedési csomópontban, Budán a XII. I. és II. kerület határán, a Hajnóczy József utca 12-ben található, kisgyermekes családok számára is könnyen megközelíthető. Családbarát közösségi tér, ahol számunkra Te és gyermeked a legfontosabb!

Mi várja Tündérkertbe érkezők apraja- és nagyját? 

A Tündérkert Közösségi JátékTérben hétről – hétre csudás, mesés, muzsikás programok, játszóházak, alkotóműhelyek várják a családokat, picinkéket, gyerkőcöket és felnőtteket egyaránt.

Hétvégén családi muzsikáló, mesélő Tündérkert programokkal, interaktív koncertekkel, bábszínházzal, kézműves alkotóházzal, aprók táncházával várjuk az érdeklődőket. Meseklubunk állandó vendége Szalóki Ági, Tarján Veronika, Környei Alice az Aranyalma Páros és a Napra-Forgó Társulat.

Egész esztendőben az évkör kerekében családi rendezvényekkel, hagyományéltető játszóházzal, tematikus családi hétvégékkel hívogatunk a Tündérkertbe.

A felnőtteket művészetterápiás projektekkel, irodalmi estekkel, beszélgető körökkel, könyvbemutatókkal, különleges kézműves workshopokkal, újrahasznosító innovatív alkotó műhelyekkel várjuk.

Pedagógus kollégák módszertani és hagyománypedagógiai továbbképzéseinken vehetnek részt.

Mini mesegalériánk kicsi művészberek, ahol egész évben egyedülálló tematikával, folyamatosan változó mesetárlatokkal, neves meseillusztrátorok kiállításaival várjuk a kedves publikumot!

Jeles napos programsorozatunkat és különleges workshopjainkat örömmel visszük más intézményekbe is vendégségbe. 

Tündérbölcső Családi Központunk az egész család számára nyitva áll!

Közkedvelt táborainkba, családi és babás-mamás foglalkozásainkra járó kisgyermekes családok kezdeményezésének köszönhetően 2019. decemberében létre hoztuk régen dédelgetett álmunkat, a Tündérbölcső Családi Központot.

Csoportjaink:

Tündérbölcső Cseperedő bölcsődés és mini ovis játszócsoportunk gyermekfelügyeleti szolgáltatással, élményközpontú, alternatív és hagyománypedagógiai, foglalkozásokkal, minden igényt kielégítő harmonikus, esztétikus játéktérrel várja a legapróbb gyermekeket 1,5 – 6 éves korig.

Egyedülálló kezdeményezésünk a TündérTanoda – Tanulást segítő kreatív napközi. Kreatív, fejlesztő és tehetséggondozó délutáni kis létszámú csoportunkat 1-4. osztályos kisiskolás gyerkőcöknek ajánljuk suli után. Mert nálunk öröm a tanulás!

TündérTanoda OviSuli Iskolaelőkészítő foglalkozásainkat iskolába készülő ovisoknak és 1.2. osztályosoknak ajánljuk, 5-8 éves korig. Játék, élmény és fejlesztés a komplex művészeti és környezeti nevelés eszközeivel. Biztos kezdet az iskolába lépéshez, megerősítés a már iskolába járó gyermekek számára.  Választható online projektalapú tananyaggal is!

Baba-mama JátszóKuckónk minden hétköznap babás-mamás foglalkozásokkal zenei, nyelvi, mozgásos, kreatív klubokkal várja a Babákat, Gyermekeket, Mamákat, Papákat. Nagyon fontos számunkra a családban megélt közös játék öröme! A foglalkozásokat nagyszerű szakemberek, saját módszertannal dolgozó, alkotó pedagógusaink, művésztanáraink tartják. Klubjaink folyamatosan bővülnek.

Figyeljétek órarendünket és jelentkezzetek be bölcsis, ovis játszócsoportjainkba, tanodánkba és családi programjainkra.

Egyedi, személyre szóló tematikus SZÜLETÉSNAPI ZSÚRJAINK, családi ünnepeink rendkívül népszerűek a kisgyermekes családok körében, melyre a hét minden napján a szabad helyek függvényében lehet időpontot foglalni családi központunkban.

AJÁNDÉK: saját születésmesét ír szakemberünk gyermekednek, mely a születésnapi zsúr hangulatát még csodálatosabbá teszi és csodálatos élményt nyújt! A születésmese megírásának értéke 50.000,-Ft/1 születésmese. Ezt a felejthetetlen élményt nyújtó születésmesét a Tündérkert díjmentesen elkészíti a legalább 12 fős tematikus születésnapi zsúr mellé.

Büszkék vagyunk rá, hogy a már 20 éve működő tematikus NYÁRI, ŐSZI, TÉLI ÉS TAVASZI JÁTÉKTÁBORAINKBA, KALANDTÁBORAINKBA és ALKOTÓTÁBORAINKBA közel 300 visszajáró család vesz részt! Szeretettel várjuk minden évben a nálunk táborozó visszatérő régi és új gyerkőcöket!

Hálásak vagyunk Nektek/Önöknek kedves KÖZÖNSÉGÜNK, a Tündérkert és a Tündérbölcső csapatának bizalmat szavazó, gyermekeiteket ránk bízó CSALÁDOK, mert Általatok, Veletek formálódnak nálunk remek közösségek, melyek folyamatosan várják az újonnan csatlakozók apraját és nagyját.

Illa berek, nádak erek,

Tündérkertbe teremjetek!


Szeretettel várunk. Gyertek el hozzánk a Tündérkert Közösségi JátékTér és Tündérbölcső Családi Központba!

Beke Kata

tanító,drámapedagógus, rendezvényszervező

a Tündérkert és Tündérbölcső megálmodója

Ezen a helyen vagyunk:

Tündérkert Közösségi Tér és Tündérbölcső Családi Központ

1122 Budapest, Hajnóczy József u. 12. fsz. 22-es kapucsengő

Telefon: +36 30 207-8029

tunderbolcsokozpont@gmail.com

www.tunderkertgaleria.hu

Csatlakozz közösségünkhöz a facebookon!

http://facebook.com/tunderkertgaleria

http://facebook.com/tunderbolcso

Beke Kata

ügyvezető, programigazgató
+36 30 207 8029

Gaál Judit

gazdasági vezető

Tündérkert Közösségi JátékTér és Tündérbölcső Családi Központ

Szülinapok•Táborok•Bölcsis Játszócsoport•Ovisuli előkészítő•Tanoda Kreatív Napközi alsó tagozatosoknak