KÉT megújult helyszínen, 8 különböző tematikával, napközis és bentlakásos táborral vár egész nyáron a Tündérkert és Tündérbölcső Családi Központ!

  

Helyszín és időpont:

A Városmajorban bel-Budán, az I., II. XII. ker. csomópontjában
1122 Bp., Hajnóczy József utca 12./22.
Tábor típusa: napközis, Hétfőtől péntekig 8 órától 18 óráig

– 2021. június 28 – július 02.

– 2021. augusztus 02 – 06.

 

Ajánlott korosztály: 5 – 14 éveseknek
(csoportbontásban az óvodás korosztálynak óvodapedagógus táborvezetővel)

 

Jelentkezni online jelentkezési lapunk kitöltésével és a kiválasztott tábor(ok) foglaló díjának átutalásával lehetséges. (A jelentkezési lap kitöltése után megerősítő e-mailt küldünk) A jelentkezés a foglaló befizetésével válik véglegessé. A jelentkezés a táborok feltöltéséig folyamatos, utána várólistára lehet jelentkezni.

 

Jelentkezési lap, regisztráció ITT!

NAPIREND:
7:30 – 8:00 Reggeli ébresztő (bentlakásos táborozóknak)
08:00 – 09:00 érkezés, ismerkedés, szabad játék
08:30 – 09:30 reggeli/tízórai
09:30 – 13:00 A tábor tematikájának megfelelő tevékenységek, kirándulás, játék, strandolás, kézműves alkotás.
13:00 -14:00 ebéd
14:00 -14.30 mesés pihenő
14:30 -17:00 A tábor tematikájának megfelelő tevékenységek, kirándulás, játék, strandolás, kézműves alkotás.
16:30 – 17:00 uzsonna (folyamatos)
17:00 – 18:00 igény szerint szabad játék

Bentlakásos táborozóknak:
18:30 – 19:00 vacsora
19:00 – 21:00 esti programok vetélkedők
21:00 fürdés, nyugovóra térés
Pénteken 16:30-tól a hét zárásaként vetítést tartunk kalandos hetünkről, melyre szeretettel várjuk a szülőket is!

A program és napirend változtatás jogát fenntartjuk.

 

Étkezés:
Étkezés, napköziseknek naponta három alkalommal
Étkezés, bentlakásos táborozóknak naponta négy alkalommal
Házias ételek, tízórai ebéd és uzsonna kézműves csemegékkel és napközben sok gyümölccsel. Igény esetén vegetáriánus étkezést biztosítunk.

A napközis táborokba igény esetén reggeli ügyeletet biztosítunk!

 

RÉSZVÉTELI DÍJ:
Napközis részvételi díj: (étkezéssel, belépőkkel)
39.370 Ft / 5 nap
Napidíj: 9.000 Ft/nap étkezéssel, belépőkkel
EARLY BIRD 10 % KEDVEZMÉNNYEL: 35.433 ÁPRILIS 30-i jelentkezésig, a teljes tábordíj átutaása esetén!

Bentlakásos (ott alvós) részvételi díj, csak Csillaghegyen lesz bentlakásos tábor: (étkezéssel, belépőkkel)
55.880 Ft / 5 éjszaka / 6 nap

 

Foglaló: 20.320 Ft fizetendő a jelentkezést követő 7 napon belül, átutalással az alábbi számlaszámra:
Festum Rendezvényszalon Kft. CIB BANK: 10700024-48138103-51100005

Személyes befizetés a Tündérkert és Tündérbölcső Családi Központban lehetséges. A fennmaradó összeget legkésőbb a tábor 1. napján kérjük befizetni.

A részvételi díj tartalmaz minden költséget: a múzeumi és strand belépőket a kirándulások költségét, foglalkozások díját és a napi háromszori illetve négyszeri étkezést. Budapest bérletedet vagy BKV jegyet 6 éves kor felett minden táborunkhoz kérjük, hogy hozd magaddal.

 

Kedvezmények:
o ÚJ táborozó, pajti kedvezmény (hozd magaddal osztálytársadat, barátodat, aki még nem volt Tündérkert táborba és jelentkezzetek együtt!)
2000 Ft/fő
o Kedvezmény régi táborosainknak és testvéreknek: 2000 Ft/fő
o Több hétre való jelentkezés esetén a kedvezmény:
2000 Ft/hét/fő
o Nagycsaládos kedvezmény:
3000 Ft/hét/fő/gyermek (3 gyermek jelentkezése esetén)
a kedvezmények nem vonhatók össze.

 

MeseJáték TÁBORPROGRAM
Utazás a mesék birodalmába, Környei Alízzal, a mesejátszók nagymesterével, nem csak kicsiknek. A mese lélektől lélekig érő aranyfonál. Így gondoljuk ezt mi mindannyian a Tündérkertbe kerekített mesék szárnyán. Tarts velünk mesetáborunkba, s ha mellénk szegődsz a mesebeli öreg subára, együtt szőhetjük, játszhatjuk, bábozhatjuk, gombolyíthatjuk, muzsikálhatjuk napról-napra a táborban megszülető mesék mesefonalát. Tarisznyánkban útravalóval: hamubasűlt pogacsával, jószóval, vándoroknak való dallal, síppal-dobbal-nádi hegedűvel…utunk járjuk hegyen-völgyön, erdőn-mezőn által, és elröppenünk Nappal, Holddal, Széllel és a csillagokkal mesebeli helyszínekre, ahol előcsalogatjuk a meséket: megmásszuk Budavári Mesemúzeum égig érő mesefáját, ellátogatunk a Szentendrei Skanzenbe, ahol az öreg meseládákba, kemencesutba, laknak a legszebb tündérmesék. Eljátsszuk Zöld Péter kalandjait a Millenáris játszóterén. Komplex MeseMűvészeti játszóházunkba a természetben lelehető kincsekből minden nap más mese köré kerekítjük kézműves tevékenységünket. Játékok, kellékek, effekt eszközök, illusztraciók készítese, nemezelés, agyagozás, sövés-fonás.
Mit rejt a meseláda?
Verses mesék, Lánc mesék,
Énekelt mesék, Magyar népmesék, Klasszikusok és Más népek meséi

Olvasott mesék, mese-olvasás
Mese-mondás, Mese-színház,
Mese-mozdulat-hang és játék

Ügyességi- és énekes játékok,
Mesékhez kapcsolódó mondókak, dalok, játék- és tancdallamok kifogyhatatlan kincsestára vár!

Szerető, családias közösséget építünk, önbizalmat táplálunk, segítünk mosolyt csalni a legfélénkebbek arcára is. A játékok által fejlődik a gyermekek kommunikációja, önismerete, kifejezőkészsége, koncentrációja, kreativitása, együttműködési készsége és improvizációs készsége. A tábor utolsó napján egy házi kiállításra és MeseTáncházba várjuk a családokat.
A mese ott él minden lélekben, megtámaszt és megtartja a hallgatót és a mesemondót egyaránt. Hisszük, hogy táborunkból hosszú útra elegendő meselélekkel megtelt tarisznyával térhettek haza! Mesebeli szeretettel várunk!
A tábor vezetője Környei Alice, óvónő, játékpedagógus, mesemondó, színész. Aki eddig csak egyetlen Alice által vezetett programban is részt vett, rajongva emlékszik vissza arra a mély és tiszta élményre, amivel ott találkozott. Érdekes megfigyelni, ahogy az egyszerű, letisztult játékos foglalkozások a gyermekekre és felnőttekre is hatnak. Átéljük a szeretés és teremtés ősi erejét, belefeledkezünk a játék csodájába. Nézve gyermekeink önfeledt örömét, már verjük is a ritmust, kántáljuk a mesét. Újratanuljuk a rég elfeledett mondókákat, miközben babszemeket rakosgatunk egyik tányérkából a másikba, és örülünk, repdes a lelkünk, hogy itt lehetünk, ebben a megfoghatatlanul szépséges játékban, együtt…”
A hosszú évtizedek alatt számos környékben élő gyermek nőtt fel Alice mesés foglalkozásain. Évekig a Millenáris Parkban heti rendszerességgel örvendeztette meg mese-játék foglalkozásaival az óvodás-, iskolás gyermekeket és családokat. 2016-2018 között volt látható illetve látogatható gyermekkortörténeti, kiemelten játék tematikai néprajzi kiállítása a Várkert Bazárban. Saját Vandorjátszó társulatával, Muzsikáló esztendő es aprók tánca sorozatával számos hazai és külföldi fesztivál előadóművésze de babszínházi rendezőként is alkotott már a Kolibri és a Ciróka Babszínházban.

 

További információ:
Beke Kata: +3630/207-8029 tanító, drámatanár, rendezvényszervező

www.tunderkertgaleria.hu
E-mail: gyerekprogramok.taborok@gmail.com

Szeretettel várjuk egész nyáron régi és új táborozóinkat!
A program és napirend változtatás jogát fenntartjuk.
A Tündérkert táborvezetői csapata:
Alíz, Ági, Detty, Kata, Zsolt, Zsuzsi és az Ifik!

 

 

Kedves Szülők!
Az elmúlt évtizedben sikerült egy olyan tábort létrehoznunk a 4-14 éves korosztály számára, amelyre joggal lehetünk büszkék. Évről-évre úgy tapasztaltuk, hogy a tábor végén a gyerekek legszívesebben már másnap visszajöttek volna. Nagy öröm számunkra, hogy a szülők jó érzéssel bízzák ránk gyermekeiket, mert tudják, hogy jó kezekben vannak: a korosztályi sajátosságokat figyelembe véve, korosztályi bontásban gondoskodunk Róluk és alakítjuk ki számukra a programokat. Ezt bizonyítja a rengeteg visszatérő táboros csemete is. Különös figyelmet fordítunk a tábor higiénikus és biztonságos környezetére.
„A Tündérkert tábor a családi nyaralást követő második legjobb dolog a nyáron, ami a gyermekével történhet”
A tematikus programok összeállításánál, a választott témaköröknél, arra törekedtünk, hogy a gyermekek tevékenyen, rengeteg tapasztalattal gazdagodva töltsék a szünetet. Bármelyik választott tábor alatt valamennyi műveltségterület helyet kap a kalandokban, így a gyerekekkel az életkoruknak megfelelő szinten, komplex módon, táboroztatásban jártas szakemberekkel művészet és testnevelés szakos pedagógusokkal járjuk körül a témaköröket. Az óvodás korosztály számára óvodapedagógus mindig van a csapatban.
A gyerekek eredendően szoros kapcsolatban állnak a természettel, nagyon jól érzik magukat a szabadban, jóban vannak a sokféle élőlénnyel – figyelgetik a növényeket, a körülöttünk lévő teremtett világot. Célunk, hogy a tábor alatt sokat tartózkodjunk a szabadban, hogy képesek legyenek újra észrevenni azt a sok-sok csodát, ami körülvesz minket! Bízunk benne, hogy játékaink során sikerül a figyelmüket ráirányítani arra, hogy a művészetek új kaput nyitnak a világra, hogy milyen jó a mozgás és a játék és hogy milyen fontos feladatunk óvni, védeni ezt a csodálatos bolygót.

 

 

NYÁRI ÉLMÉNYTÁBOROK, különleges, nyári kalandok
A Tündérkert és Tündérbölcs
ő Családi Központban

Szeretettel várunk Benneteket 2021 nyarán!