KÉT megújult helyszínen, 8 különböző tematikával, napközis és bentlakásos táborral vár egész nyáron a Tündérkert és Tündérbölcső Családi Központ!

Helyszín és időpontok:

Óbudán, Csillaghegy zöldövezetében, nagy kerttel, játszóudvarral
1038 Bp., Gyepes u. 32.

Tábor típusai: Napközis Hétfőtől péntekig 8 órától 18 óráig
és Bentlakásos (ott alvós): érkezés hétfőn 10 óráig, távozás szombaton 11 óráig.

 

– 2021. június 21 – 25.

– 2021. július 12 – 16.

 

Ajánlott korosztály: 5 – 14 éveseknek
(csoportbontásban az óvodás korosztálynak óvodapedagógus táborvezetővel)

 

Jelentkezni online jelentkezési lapunk kitöltésével és a kiválasztott tábor(ok) foglaló díjának átutalásával lehetséges. (A jelentkezési lap kitöltése után megerősítő e-mailt küldünk) A jelentkezés a foglaló befizetésével válik véglegessé. A jelentkezés a táborok feltöltéséig folyamatos, utána várólistára lehet jelentkezni.

 

Jelentkezési lap, regisztráció ITT!

 

NAPIREND:
7:30 – 8:00 Reggeli ébresztő (bentlakásos táborozóknak)
08:00 – 09:00 érkezés, ismerkedés, szabad játék
08:30 – 09:30 reggeli/tízórai
09:30 – 13:00 A tábor tematikájának megfelelő tevékenységek, kirándulás, játék, strandolás, kézműves alkotás.
13:00 -14:00 ebéd
14:00 -14.30 mesés pihenő
14:30 -17:00 A tábor tematikájának megfelelő tevékenységek, kirándulás, játék, strandolás, kézműves alkotás.
16:30 – 17:00 uzsonna (folyamatos)
17:00 – 18:00 igény szerint szabad játék

Bentlakásos táborozóknak:
18:30 – 19:00 vacsora
19:00 – 21:00 esti programok vetélkedők
21:00 fürdés, nyugovóra térés
Pénteken 16:30-tól a hét zárásaként vetítést tartunk kalandos hetünkről, melyre szeretettel várjuk a szülőket is!

A program és napirend változtatás jogát fenntartjuk.

 

Étkezés:
Étkezés, napköziseknek naponta három alkalommal
Étkezés, bentlakásos táborozóknak naponta négy alkalommal
Házias ételek, tízórai ebéd és uzsonna kézműves csemegékkel és napközben sok gyümölccsel. Igény esetén vegetáriánus étkezést biztosítunk.

A napközis táborokba igény esetén reggeli ügyeletet biztosítunk!

 

RÉSZVÉTELI DÍJ:
Napközis részvételi díj: (étkezéssel, belépőkkel)
39.370 Ft / 5 nap
Napidíj: 9.000 Ft/nap étkezéssel, belépőkkel
EARLY BIRD 10 % KEDVEZMÉNNYEL: 35.433 ÁPRILIS 30-i jelentkezésig, a teljes tábordíj átutalása esetén!

Bentlakásos (ott alvós) részvételi díj, csak Csillaghegyen lesz bentlakásos tábor: (étkezéssel, belépőkkel)
55.880 Ft / 5 éjszaka / 6 nap

 

Foglaló: 20.320 Ft fizetendő a jelentkezést követő 7 napon belül, átutalással az alábbi számlaszámra:
Festum Rendezvényszalon Kft. CIB BANK: 10700024-48138103-51100005

Személyes befizetés a Tündérkert és Tündérbölcső Családi Központban lehetséges. A fennmaradó összeget legkésőbb a tábor 1. napján kérjük befizetni.

A részvételi díj tartalmaz minden költséget: a múzeumi és strand belépőket a kirándulások költségét, foglalkozások díját és a napi háromszori illetve négyszeri étkezést. Budapest bérletedet vagy BKV jegyet 6 éves kor felett minden táborunkhoz kérjük, hogy hozd magaddal.

 

Kedvezmények:
o ÚJ táborozó, pajti kedvezmény (hozd magaddal osztálytársadat, barátodat, aki még nem volt Tündérkert táborba és jelentkezzetek együtt!)
2000 Ft/fő
o Kedvezmény régi táborosainknak és testvéreknek: 2000 Ft/fő
o Több hétre való jelentkezés esetén a kedvezmény:
2000 Ft/hét/fő
o Nagycsaládos kedvezmény:
3000 Ft/hét/fő/gyermek (3 gyermek jelentkezése esetén)
a kedvezmények nem vonhatók össze.

 

TÁBORPROGRAM
Szeretsz énekelni, táncolni? Örömmel hallgatnál élő népzenét? Megismerkednél közel 30 féle olyan népi hangszerrel, amit talán még sosem láttál és hallottál? Szívesen tanulnál népi játékokat, készítenél egyszerű népi hangszereket, hallgatnál izgalmas meséket a magyar mesevilágunk páratlan kincsestárából? Ha igen, itt a helyed a nyári Aranyalma táborunkban! Ha nem jársz tánccsoportba vagy nem muzsikálsz hangszeren, nem akadály, hiszen kezdő és haladó tánccsoportunkban egyaránt moldvai, széki, somogyi és szatmári táncokkal ismerkedhetsz! Ha bármilyen hangszeren játszol feltétlenül hozd magaddal improvizatív játékainkhoz!
Az öt napon át tartó táborban sok új népdalt tanulhattok meg és a mindennap eldalolt énekeinkből a tábor végre egy összefűzött dalos füzetet is kézbe vehettek. A Kárpát-medence tájegységein barangolva megismerkedhettek a népzenei dialektusokkal, magatokra ölthettek nagyanyáink ládáiból előkerülő viseleteket és belekóstolhattok eleink jellegzetes ételeibe is. A magyar népzene alapismeretei mellett betekintést nyerhettek a népzenénk zenetörténeti rétegeibe is, mindezt a gyermekek számára is könnyen érthető módon.
A népzenei táborunkban megismerkedhettek sokféle népi hangszerrel, kobozzal, hegedűvel, kecskedudával, furulyával, kavallal, töröksíppal, dorombbal és néhány egyszerű zajkeltő eszközt ti is elkészíthettek. A muzsika és tánc mellett a hagyományőrző népi kismesterségek színesítik napi tevékenységünket. A gyerekek a legkülönfélébb anyagokkal dolgoznak, olyan anyagok megmunkálására is lehetőségük nyílik, amivel az iskolában biztosan nem találkoznak. (pl. nemezelés, gyöngyszövés, csuhézás, szövés karmantyún és szádfán…) Bentlakásos táborozóinkkal az esti tábortűz mellett folytatódik a tánc muzsika, mesemondás és a közös slambuc főzés. A tábor utolsó napján egy házi kiállításra és Aranyalma MeseTáncházba várjuk a családokat. A tábor vezetője Gebri Bernadett népzenész, zenepedagógus. a több lemezes, Aranyalma zenekar és a Zenebölcső foglalkozások muzsikusa, és Kis András táncpedagógus. Népzenei táborunk csak Csillaghegyi helyszínünkön kerül megrendezésre.

Bemutatjuk a Tündérkert Közösségi Tér és Tündérbölcső Családi Központ HELYSZÍNEIT:

o Óbuda-Csillaghegyen legszebb zöldövezetében, csodaszép mesebeli környezetben, külső és belső játéktérrel, udvari játékokkal, nagy kerttel, tágas közösségi térrel, világos szobákkal, jól felszerelt konyhával várjuk a 4-14 éves kor közötti gyerkőcöket! A gyermekek életkorának megfelelően családias, kis létszámú csoportokban napközis és bentlakásos (ott alvós) táboraink közül választhatnak a családok. Egész nyáron különleges programokkal fogadjuk a kalandra éhes, alkotni, játszani, sportolni vágyó gyermekeket! Csillaghegyi táborainkba hetente maximum 20 fő napközis táborozót és 10 fő bentlakásos gyermeket tudunk fogadni.
Cím: 1038 Budapest, Óbuda – Csillaghegy Gyepes u. 32.
Nagyszerű közlekedés: H5-ös hévtől 5 perc séta, a 134-es busztól 100 m.

o A Városmajorban bel-Budán, az I., II. XII. ker. csomópontjában a Széll Kálmán tértől és a Déli pu.- tól 2 percre lévő csendes utcában található az egész évben működő Tündérbölcső Családi Központ. A minden igényt kielégítő harmonikus, csendes, nyugodt, családias, csodaszép mesebeli környezet, otthon hangulatú világos szobák, esztétikus fa berendezés és a minden korosztály számára megtalálható természetes alapanyagú fejlesztő és szerepjátékok, sporteszközök, társasjátékok folyamatos játéklehetőséget biztosítanak a 4-14 éves kor közötti gyerekeknek.
A helyszín közelében több nagyszerű játszótér sok-sok zöldterület, a Millenáris park, számos felfedezésre váró kirándulóhely és a történelmi várnegyed található!
A Városmajorban táborainkba hetente maximum 20 fő napközis táborozót tudunk fogadni.
Cím:1122 Bp., Hajnóczy József utca 12./22.

 

További információ:
Beke Kata: +3630/207-8029 tanító, drámatanár, rendezvényszervező

E-mail: gyerekprogramok.taborok@gmail.com

Szeretettel várjuk egész nyáron régi és új táborozóinkat!

A program és napirend változtatás jogát fenntartjuk.

A Tündérkert táborvezetői csapata:
Alíz, Ági, Detty, Kata, Zsolt, Zsuzsi és az Ifik!

 

 

Kedves Szülők!
Az elmúlt évtizedben sikerült egy olyan tábort létrehoznunk a 4-14 éves korosztály számára, amelyre joggal lehetünk büszkék. Évről-évre úgy tapasztaltuk, hogy a tábor végén a gyerekek legszívesebben már másnap visszajöttek volna. Nagy öröm számunkra, hogy a szülők jó érzéssel bízzák ránk gyermekeiket, mert tudják, hogy jó kezekben vannak: a korosztályi sajátosságokat figyelembe véve, korosztályi bontásban gondoskodunk Róluk és alakítjuk ki számukra a programokat. Ezt bizonyítja a rengeteg visszatérő táboros csemete is. Különös figyelmet fordítunk a tábor higiénikus és biztonságos környezetére.
„A Tündérkert tábor a családi nyaralást követő második legjobb dolog a nyáron, ami a gyermekével történhet”
A tematikus programok összeállításánál, a választott témaköröknél, arra törekedtünk, hogy a gyermekek tevékenyen, rengeteg tapasztalattal gazdagodva töltsék a szünetet. Bármelyik választott tábor alatt valamennyi műveltségterület helyet kap a kalandokban, így a gyerekekkel az életkoruknak megfelelő szinten, komplex módon, táboroztatásban jártas szakemberekkel művészet és testnevelés szakos pedagógusokkal járjuk körül a témaköröket. Az óvodás korosztály számára óvodapedagógus mindig van a csapatban.
A gyerekek eredendően szoros kapcsolatban állnak a természettel, nagyon jól érzik magukat a szabadban, jóban vannak a sokféle élőlénnyel – figyelgetik a növényeket, a körülöttünk lévő teremtett világot. Célunk, hogy a tábor alatt sokat tartózkodjunk a szabadban, hogy képesek legyenek újra észrevenni azt a sok-sok csodát, ami körülvesz minket! Bízunk benne, hogy játékaink során sikerül a figyelmüket ráirányítani arra, hogy a művészetek új kaput nyitnak a világra, hogy milyen jó a mozgás és a játék és hogy milyen fontos feladatunk óvni, védeni ezt a csodálatos bolygót.

 

 

NYÁRI ÉLMÉNYTÁBOROK, különleges, nyári kalandok
A Tündérkert és Tündérbölcs
ő Családi Központban

Szeretettel várunk Benneteket 2021 nyarán!